Hvordan binder man en slipseknude?

Hvordan binder man en slipseknude?

Hvordan binder man en slipse knude? Hos BalderClothes vil vi gerne hjælpe dig med at binde et knivskarpt slips. Når du er på vej ud af døren, er det træls ikke at have sat slipset ordentligt. Ofte kan det tage lang tid at binde den helt rigtige knude, som sidder godt og samtidig er helt knivskarp, så dit slips ser fantastisk ud. Derfor ender du med at droppe slipset igen – hvilket du selvfølgelig senere fortryder.

Hvor ville det være fedt aldrig at behøve at være i den situation igen, ikke? Læs med her i guiden, hvor vi giver dig simple tips og tricks til at binde en slipse knude. Så behøver du ikke fremover at Google ”Hvordan binder man en slipse knude?”

Vi har fundet 3 svar til spørgsmålet ”Hvordan binder man en slipse knue?” og vi har gjort det så enkelt som muligt. Læs med, og lær, hvordan du binder en Four in Hand, Windsor eller The Small Knot. Sværhedsgraden er op til dig.

Bind slips med den engelske remse

På engelsk har man en remse eller en lille børnehistorie for, hvordan man binder et slips. Ræven (den nederste del af den brede ende på slipset) jagter kaninen (den øverste del af den smalle ende af slipset). Bevares, det er en børneremse, men af og til er det associationerne, der får os til at huske. Og så bare husk på, at børneremsen her har været med i den rimelig hardcore serie ”Dexter.” Der er 6 trin:

 1. Kaninen opdager ræven og prøver at løbe væk.
 2. Før kaninen over halsen, så kaninen er ca. 30 cm højere på dit højre bryst end ræven på dit venstre.
 3. Ræven løber rundt om træet og jagter kaninen.
 4. Ræven føres over træstubben (kaninens del af slipset) og rundt om, så ræven er ført en gang rundt om træstubben, og nu er tilbage på dit venstre bryst.
 5. De tager en halv tur rundt om træet.
 6. Ræven kommer over træstubben igen.
 7. Kaninen prøver at ryste ræven af sig ved at løbe under en busk.
 8. Ræven føres under de to loops og op til halsåbningen.
 9. Kaninen nåede væk…
 10. Ræven føres igennem halsåbningen.
 11. … og dykkede ned i sin varme hule.

Før ræven ned igennem den forreste åbning i slipseknuden. Hold fast i kaninen, mens du hiver i ræven.

Nu har du fået dit første svar på spørgsmålet ”Hvordan binder man en slipse knude?” Dette kaldes på engelsk også “Four in Hand”-metoden, og er nok en af de mest kendte måder at binde slips på. Her får du en knude, der går lige op og ned.

Hvordan binder man en slipse knude: Windsor knuden

Windsor knuden er væsentligt anderledes. Her får du en triangulær knude, der er bred for oven og smal for neden. Den er velegnet til de bredere kraver, smallere slips, og folk med store ansigter. Her har vi også 6 trin. Her kalder vi den smalle del af slipset for halen og den brede del for bladet.

 1. Halen ligger på dit højre bryst, og bladet på dit venstre. Bladet føres over halen og ind under halsåbningen.
 2. Bladet føres over halsåbningen og hen over løkken.
 3. Bladet føres nu under halen.
 4. Bladet føres over halsåbningen og ind igennem, så den kommer oppe fra og ned i halsåbningen, og bladet føres nu over halen.
 5. Stram til, mens du hiver bladet mod højre.
 6. Før atter bladet ind under halsåbningen, ud igennem foroven, og ned igennem den øverste løkke i halsåbningen. Stram og ret til, og du har en Windsor knude.

Hvordan binder man en slipse knude: The Small Knot

Den nemmeste har vi gemt til sidst. Hvor Four in Hand og Windsor knuderne er lidt ensporet, er The Small Knot super alsidig. Du kan nemlig elv bestemme, hvor løs eller stram den skal være. På den måde har du strengt sagt flere slipse knuder i én.

 1. Du har halen på dit venstre bryst og bladet på dit højre. Twist bladet ud ad, og før det under halen.
 2. Før bladet tilbage over halen og ind under halsåbningen.
 3. Før bladet op igennem halsåbningen og ned igennem den første løkke. Ret den til og gør den så stram eller løs, som du ønsker.

Disse 3 slipseknuder er blot en række af de mange forskellige der findes – vi har blot valgt de tre mest populære. Tag kontrollen tilbage over dit slips, og få din knude til at se fast og skarp ud. Så næste gang folk spørger ”Hvordan binder man en slipse knude?” står du klar med svaret, ikke?