Sådan skal dit forretningstøj sidde

Sådan skal dit forretningstøj sidde

Sådan skal dit forretningstøj sidde – Er du i tvivl om, hvordan dit professionelle outfit skal se ud for rigtig at være lækkert? Så læs med her, hvor vi giver dig 4 tips om, hvordan dit tøj skal sidde. Vi fortæller dig det, som det er: sådan skal dit forretningstøj sidde.

1. Køb nu bare et jakkesæt

Så det første tip er såre simpelt og så alligevel slet ikke. Men vi må jo starte fra bunden, så vi er sikre på, at vi alle er på den samme side. Køb et jakkesæt. Alt andet er jo ikke rigtigt forretningstøj, vel?

2. Sådan skal dit forretningstøj sidde: find det rigtige jakkesæt

Når du er på udkig efter det rigtige forretningstøj – jakkesættet – så er er der nogle ting, du skal gå efter. Et jakkesæt er nemlig ikke ret fedt, hvis ikke det sidder, som det skal. En af de vigtigste ting for modeguruerne, når vi snakker jakkesæt, er selve jakken. Bevares, alle dele er naturligvis vigtige. Det handler jo om helheden. Men jakken er det, der ses som noget af det første. Derfor er det også det, der kan redde eller ødelægge dit look, afhængigt af om du har valgt rigtigt eller ej.

En jakke kan godt være for kort eller for lang, men her er det moden, der dikterer. Normalt skal jakken dække bagdelen. Sådan skal dit forretningstøj sidde, hvis du vil have det klassiske look. I nyere mode må de gerne være kortere. Faktisk må de endda gerne være væsentligt kortere. Så længden afhænger alene om stil og ønske.

Noget af det vigtigste på en jakkesætsjakke er skuldrene. Hvis skuldrene sidder forkert, kommer det ofte til at ødelægge hele dit look. Når du er på udkig efter din nye jakkesætsjakke, så sørg for, at skuldrene går direkte til slutningen af dine skuldre eller maksimalt yderligere en centimeter ud herfra. Går de længere ud, ser jakken alt for stor ud, og er skuldrene for korte, ser jakken for lille ud. Stoffet på jakkens skulder skal gå i en lige linje fra hals til skulder. Det må ikke synke eller bule opad ved skuldrene. Det kan f.eks. være svært at undgå, hvis man har meget veltrænede skuldre, eller man er meget bredskuldret. Her er det en god ide at gå efter jakker uden for meget polstring. Sådan skal dit forretningstøj sidde.

3. Sådan skal dit forretningstøj sidde, når du bærer det

Når du nu spankulerer rundt i dit spritnye jakkesæt, så er der også et par regler der gælder her. Man kaster ikke bare et jakkesæt på sin krop, og så er det det. Jakkesæt er noget, man bærer, og ikke bare har på. Så husk at bære det med stil. Når du får en ny jakke, er de to slidser bagpå ofte syet sammen med en lille tråd. Den skal du altså lige huske at klippe over – og selvfølgelig fjerne trådene. Ellers kan du få problemer, næste gang du sætter dig ned med jakken på. Ligeledes er det vigtigt, at du knapper din jakkeknap op, når du sætter dig ned. Så kan du sidde mageligt med hver jakkekant siddende pænt på hver sin side. Sådan skal dit forretningstøj sidde. Hvis du ikke gør det, kommer jakken til at se større ud end dig, og sådan skal den jo ikke sidde.

4. Sådan skal dit forretningstøj sidde ved bukserne

Bukserne er en anden vigtig ting. Her gælder der lige som ved jakken nogle forskellige principper, alt efter hvilken stil du kører efter. Samtidig er der også nogle meget bestemte no-gos.

Er du til den klassiske stil, skal alting være lidt længere. Som vi har været inde på før, skal jakken være lang nok til at dække bagdelen. Bukserne skal også være i den maksimale længde, uden at det går hen og bliver no-go. I den klassiske stil skal bukserne gå ned, så de flugter med skoene. Men de må endelig ikke gå så langt ned, at de rører ved skoen og begynder at folde. Så er de nemlig for lange, og det er et kæmpe no-go, uanset hvilken stil det drejer sig om.

Er du til den mere moderne og ungdommelige stil, så gå efter et par bukser, der er lidt kortere. Her snakker vi ikke om, at de skal være så korte, at det ser ud, som om at de er for korte. Men de må f.eks. gerne gå til op over anklerne. Sådan skal dit forretningstøj sidde, hvis du vil have den moderne stil.

Så der er altså et par forskellige dos afhængigt af den ønskede stil, og så er der nogle meget konkrete don’ts, som ikke kommer til at ændre sig nogensinde. Held og lykke med at finde det rette forretningstøj til dig.