Lyn-levering & fri fragt over 499 Kr.
Slipseguide – bind dit slips
Når man skal klæde sig fint på, er det desværre ikke nok at slynge et slips om halsen. Går man efter et stilet og formelt look, er det afgørende, at man forstår at binde sit slips med en pæn slipseknude. Det er nemlig med til at sikre et gennemført og elegant outfit.
Men det at binde en slipseknude er ikke altid ligetil, hvis man ikke har den store erfaring på området. Derfor er der mange, der gruer for at skulle binde deres slips, fordi det godt kan gå galt, hvis man ikke holder tungen lige i munden.
Heldigvis er det at binde slips lidt ligesom at binde sine snørebånd. Når man først har fået det lært, er det både hurtigt og nemt at binde en flot slipseknude. Er man en rigtig gentleman eller bare vild med mode kan man også prøve sig frem med forskellige knuder og se, hvordan det påvirker det endelige look.
Lær at binde dit slips
I vores slipseguide får du flere gode bud på, hvordan du kan binde dit slips med en pæn slipseknude. Hvilken slipseknude du vælger, er afhængig af flere ting. Først og fremmest er det dumt at vælge en slipseknude, der er svær at få lavet rigtigt, hvis du ikke har den store erfaring med at binde slips. Men forskellige knuder ser også forskellige ud og vil derfor egne sig til forskellige lejligheder og typer af slips.
Vi har samlet nogle af de mest klassiske slipseknuder, så du hurtigt kan finde frem til lige det look, du går efter. Det kan godt tage lidt tid at få bundet en slipseknude perfekt, men det er altid det værd. Det sikrer nemlig, at dit slips sidder pænt hele aftenen, og at dit look er upåklageligt. En velbundet slipseknude er med andre ord et udtryk for stil og elegance.
Hvis du ved, at du skal til en stor fest, kan du derfor allerede nu begynde at øve dig på at binde dit slips korrekt. Det vil du uden tvivl takke dig selv for, når det bliver tid til at trække i det fine tøj.
Gode råd til slipseknuder
Inden du begynder at binde, er der nogle få ting, der er gode at vide og huske på. Et slips er nemlig et klassisk stykke tilbehør, der er forbundet med mange traditioner og historier. At have styr på sit slips og vide, hvordan man ærer tilbehøret, er afgørende, når man vil være gennemført og elegant klædt på.
Først og fremmest er det vigtigt, at dit slips er helt skjult under skjortekraven hele vejen rundt. På den måde får man det klassiske look, hvor slipset først kommer til syne foran ved knuden.
Det er også en vigtigt, at du binder dit slips op efter brug for at bevare stoffets form og facon. Selvom du har bundet en rigtig flot slipseknude, går det altså ikke at genbruge den til næste fest. Dit slips bør altid blive bundet op og derefter bundet på ny, når du skal af sted igen.
Vælger du at stryge dit slips, bør det kun gøres på bagsiden. Igen er det med til at sikre, at slipset bevarer sit udseende i længere tid.
Uanset hvilken knude, du vælger at binde, bør du altid huske at lave en tydelig dimple. Det er den lille fordybning i slipset, der er synlig under knuden. I nogle knuder kommer der automatisk en dimple, når den bindes. Men ellers kan du sikre din dimple ved at placere en finger i midten af slipset lige under knuden, inden du stammer den.
Four in Hand-knuden
En af de mest klassiske knuder er Four in Hand-knuden. Denne slipseknude har sit navn fra en herreklub i London ved navn ”The Four in Hand Club”, hvor knuden efter sigende blev opfundet. Knuden kendes også ved en engelsk børneremse om ræven, der jagter efter kaninen, som hjælper med at huske, hvordan man binder knuden.
Knuden er begyndervenlig, da den er simpel og nem at huske. Det endelige resultat er en skæv og asymmetrisk knude, der ågr lige op og ned. Den hjælper med at forlænge halsen og passer derfor godt til de lidt tykkere slips. Denne slipseknude egner sig til alle kravetyper, dog med undtagelse af kraver med extreme spread på flippen.
Går du efter et klassisk look, er dette et godt valg. Denne slipseknude er nemlig kendt som en af de mest originale af sin slags. At binde sit slips med denne enkle knude er desuden velegnet til fest såvel som hverdag.
Sådan binder du en Four in Hand knude:
- Kryds den brede del af slipsen
- Lav en enkelt omvikling
- Før den brede ende op mellem hals og slips
- Træk ned gennem løkken
- Stram til og juster, til din slipseknude får det ønskede udseende
Det er også muligt at lave en Double Four in Hand. Den bindes på samme måde, men med et ekstra ombuk for at give mere volumen i knuden. Det er et godt valg til de lidt bredere kraver.
Windsor slipseknude
Windsor slipseknuden er også en ægte klassiker. Den er symmetrisk og bred i en triangulær form, hvor den er bred for oven og smal for neden. En Windsor-slipseknude er derfor velegnet til bredere kraver, smalle slips og folk med store ansigter. Windsor-knuden vil nemlig få din hals til at virke lidt kortere.
Windsor-knuden er især brugt til formelle lejligheder som store fester og særlige mærkedage. Det er en elegant og karismatisk knude, der gerne tiltrækker sig opmærksomhed. Derfor er den oplagt at bruge til jobsamtaler, præsentationer, foredrag og lign., hvor det er dig, der skal tage kontrollen.
En Windsor-knude er lidt mere kompliceret, og derfor kan det godt betale sig at øve sig lidt, hvis man har tænkt sig at bruge den til en særlig lejlighed. Knuden egner sig bedst til et tyndt slips i silke eller uld.
- Læg slipset om halsen. Den brede ende skal være 15-18 cam længere nede end den smalle. Kryds en enkelt gang.
- Før slipset op mellem hals og den ufærdige knude. Træk den derefter ned over slipset igen samme vej.
- Kør slipsen bag om den tynde del
- Gør det samme som ved den anden side. Kryds én gang.
- Før endnu en gang slipsen op mellem hals og den ufærdige knude.
- Før den brede del ned gennem løkken
- Stram til og justér, til din Windsor-knude får det ønskede udseende.
The small knot – eller Kent knuden
Kært barn har mange navne – og det er denne slipseknude et godt eksempel på. Nogle kender den som ”the small knot”, mens andre kalder den for Kent-knuden. Uanset navnet er der tale om en simpel og enkel slipseknude, som især er velegnet til dem, der ikke har den store erfaring med at binde slips.
Det er en ensporet, men super alsidig slipseknude. Du kan nemlig selv bestemme størrelse og udseende på knuden ved at justere, hvor stram den skal være. På den måde får du flere slipseknuder i én.
Før i tiden blev den lille knude især brugt til de bredere slips for at give et minimalistisk look. I dag er der dog også mange, der bruger denne slipseknude sammen med et smalt slips. Det giver nemlig et afslappet og uformelt look, som også kan bruges i hverdagen.
Når du først har lært at binde knuden, er den utrolig nem at have med at gøre. Derefter kan du eksperimentere og prøve dig frem med at stramme knuden mere eller mindre, sådan at du opnår lige præcis det look, du ønsker dig.
Sådan binder du en Kent-knude:
- Læg slipset om halsen og start med at twiste det en omgang.
- Derefter lægger du den brede ende af slipset under den smalle ende.
- Kryds en enkelt gang.
- Kør den op mellem hals og slips.
- Træk den gennem løkken – præcis, som du kender det.
- Stram og justér knuden, så den opnår det ønskede udseende
Øvelse gør mester
Disse tre slags slipseknuder er gode og klassiske bud på en flot knude. Der findes dog et væld af variationer og modeller, så der er rig mulighed for at prøve sig frem, til man opnår det helt rigtige look. Det handler blot om at øve sig, for jo mere rutineret man bliver, jo flottere bliver knuderne også, og jo mere kan man prøve sig frem og være kreativ.
Hvis det er svært at følge med i de skrevne anvisninger, kan du også finde en del videoer på nettet, der viser med billeder, hvordan det gøres. Igen er det en rigtig god idé at øve sig på forhånd, så du slipper for at stå på den store dag og blive frustreret over, at knuden ikke vil, som du vil.
Uanset hvad er det garanteret, at en flot og velbundet slipseknude vil sætte prikken over i’et på dit outfit.