Hvordan stryger man en skjorte nemt?

Hvordan stryger man en skjorte nemt? En del af business stilen er, at man ser ren og frisk ud. Det er vigtigt at der er styr på tingene og at looket er knivskarpt, ellers kommer du hurtigt til at se sløset ud – og det dur selvfølgelig ikke. Alt skal sidde lige i skabet. Jakken er glat og renset, bukserne er presset, skoene er pudset, slipset er bundet stramt, og skjorten er nystrøget. Men det look kommer ikke af ingenting og det værste er a bruge lang tid på at stryge skjorten, for at finde ud af man har lavet en ny krølle på den anden side. Så hvordan stryger man en skjorte nemt?

Hos BalderClothes ved vi, at det tager tid at få alle tingene til at spille. Særligt hører vi ofte at skjorten kan være svær at stryge til perfektion. Den er så nem at få til at krølle og så svær at få til at se nystrøget ud hele dagen. Så hvordan stryger man en skjorte nemt, så den holder hele dagen? Vi har lavet en lille guide der kan hjælpe dig med at sørge for, at din skjorte altid sidder lige i skabet.

Vask dine skjorter forsigtigt og skru ned for centrifugen

Hvordan stryger man en skjorte nemt? Først og fremmest er det nemmere, jo færre krøller der er i tøjet. Hvis du nogensinde har vasket et stykke tøj i hånden, så ved du, hvor vigtig centrifugen er. Uanset hvor meget du vrider (og dermed ødelægger, så pas på) dit tøj, bliver det aldrig så fugtfrit, som det er, når det kommer ud af maskinen. Det er desuden heller ikke ret godt for din skjorte. Skjorter er ikke lavet af det mest robuste materiale (i modsætning til jeans), så derfor har det ikke alt for godt af at blive centrifugeret rundt for meget.

Derudover er skjorter fremstillet i et tyndt, blødt stof, som nemt får snoet sig rundt om sig selv under centrifugeringen. Det er faktisk ikke det, du gør ved dit tøj, når det er tørt, der ødelægger det, men når det er vådt. Derfor er det vigtigt, at du er lidt varsom med dit tøj. Sørg derfor for en mild vask for dine skjorter, hvor du skruer ned for varmen og ned for centrifugen. Det er et af svarene på spørgsmålet ”Hvordan stryger man en skjorte nemt?”

Brug strygejernet, som det er beregnet til

Strygejernet i dag har mange forskellige funktioner. Først og fremmest er der temperaturen. Her er det vigtigt at se på mærkerne i dine skjorter. Natursilke og akryl kan ikke tåle temperaturer over 110 grader, og de tåler bestemt ikke dampstrygning. Det er vigtigt at tage notits af, hvis dine skjorter indeholder spor af disse materialer. Uld, polyester og blandingsprodukter tåler ikke grader over 150, og bomuld og hør samt andre stoftyper tåler strygning ved højst 200 grader.

En skjorte er nemmest at stryge, når den er lidt fugtig. Stænk derfor gerne skjorten med vand via strygejernets funktion og tilføj gerne damp undervejs. Husk at tjekke, om dit strygejern er et dampstrygejern. De fleste strygejern i dag kommer dog med dampfunktion. Vil du se ekstra meget magi, mens du stryger? Så brug et strygebræt med huller i bunden, hvor dampen kan komme ud igen.

Hvordan stryger man en skjorte nemt? De rette trin

Ryggen og forsiderne er lavet af det tyndeste stof på skjorten. Det er derfor også her, du nemmest kommer til at krølle skjorten, mens du stryger. Sørg derfor for at stryge de andre dele først. Stryg flippen med strygejernet i en ca. 45 graders vinkel mod flippens kant. På den måde stryger du i små lagkagestykker i stedet for at køre over hele flippen. Det er lidt langsomt, men det sikrer dig, at du ikke kommer til at stryge yderligere krøller i flippen. Hvordan stryger man en skjorte nemt? Bestemt ved ikke at stryge flere krøller i tøjet, end der var i forvejen!

Herefter bevæger du dig videre til skulderpartiet og videre til manchetterne. Manchetterne skal stryges på begge sider, da stoffet er meget tykt her. Du kan nu gå videre til ærmerne. Her er et af de udfordringer, som nok mest har affødt spørgsmålet ”Hvordan stryger man en skjorte nemt?” Sørg for at folde ærmerne rigtigt og glatte dem ud. De skal stryges på begge sider, og det kan være svært. Det er nemlig svært ikke at stryge nye krøller frem. Sørg for at ærmerne ligger helt glat på begge sider, inden du stryger. Til sidst kan du stryge ryggen og begge forsider.

Så hvordan stryger man en skjorte nemt? Vask den skånsomt, stryg skjorten, mens stoffet er fugtigt, og stryg hver del i den rigtige rækkefølge. Vil du gerne have glatheden til at holde hele dagen? Så husk at tænke over, hvordan du bevæger dig, og hvad du gør ved skjorten. Lad være med at folde ærmerne op, og vent evt. med at skifte til skjorten indtil før forretningsmødet i stedet for allerede fra morgenstund.

×