Polo & T-shirts i stilrent design

BalderClothes sætter uendelig stor pris på det stilrene og pæne design. Men vi holder ikke vores sortiment til den klassiske skjorte. Vi vil gerne ramme en så bred skare som muligt, og det er derfor vi udfordre de klassiske pæne items, som skjorter, med nogle friske lækre kvalitets items, der også med fordel kan bruges til hverdag. Poloshirts kan nemlig godt bruges til hverdag. De kan bruges hver dag. Både til fine og mindre fine lejligheder.

Hvad er en Poloshirt

Er en poloshirt bare en T-shirt med et mere fancy navn? Svaret er nej. En poloshirt er en T-shirt, men med nogle særlige unikke karakteristika, der kun gør sig gældende for poloshirt. En poloshirt har den skjortelignende flipkrage, der gør den så unik. Det er det der gør poloshirten til en af de trøjer, man kan bruge til så meget. For poloshirtens model, med flipkrage som en skjorte, gør at den kan styles super fint. Men i og med, at materialet typisk er en blanding af noget bomuld eller kunstige fibertyper, er den ikke blot ligesom en kortærmet skjorte. Og kan dermed også bruges til andre mindre fine, og sågar hverdags outfits.

Poloshirt til hverdag og fest – Poloshirten er velegnet til både hverdag, og festlige lejligheder. Her kan den bruges med flere forskellige tøj sammensætninger. Der er faktisk super mange muligheder, for hvordan du kan style din poloshirt. Og det er det der gør at du kan bruge den til så mange forskellige arrangementer. Det er en superalsidig trøje, som du helt sikkert vil bruge igen og igen.

Poloshirt – Et væld af forskellige kombinationsmuligheder

Poloshirts fra BladerClothes fås i forskellige farver. Det må siges at være en beklædningsgenstand, der bør vinde plads i enhver mands klædeskab i bunkevis. En poloshirt kan dresses henholdsvis op eller ned, så den passer lige nøjagtig til det, du skal bruge den til. Du opnår det casual, hverdagsagtige, måske endda lidt sporty look, ved at sammensætte din poloshirt med et par jeans og sneakers. Dette outfit vil fremstå afslappet, og det går du ikke galt i byen med, en helt almindelig hverdag, eller en weekend, hvor det hele går lidt langsomt.

Skal du til møde, kan du også med fordel bærer din poloshirt. Tag et par business bukser på, og en blazer på overkroppen og så er du klar. Det ser superfint og autoritært ud, men uden at du er totalt overdressed.

Skal du til en sommerfest, har du også et væld af muligheder for at tage din poloshirt i brug. Med et par chinos bukser fremstår du moderat fin i tøjet. Og er det ikke lige det look man går efter, til sådan en lejlighed? Hvis du vælger at stoppe poloshirten i bukserne, kan du bærer et fint bælte, der kan være med til at sætte dit eget præg på looket.

Alt i alt er en poloshirt et ekstremt alsidigt element i dit klædeskab. Den kan bruges igen og igen, og til diverse lejligheder. En poloshirt har et væld af forskellige kombinationsmuligheder, og du kan bruge den hver gang du træder ud af døren, uanset hvilket arrangement du er på vej til.

polo t shirts i stilrent design

Historien bag den klassiske poloshirt

Som de fleste nok ved er poloshirten oprindeligt blevet brugt som træningstøj i sporten tennis. Senere er det også blevet normalt i andre sportsdiscipliner eksempelvis golf. Poloshirten er blevet opfundet med i slutningen af 1800-tallet henblik på at erstatte det ukomfortable tennistøj man brugte førhen. Dengang brugte man blot en hvid skjorte med ærmerne rullet op. Det var naturligvis ikke hensigtsmæssigt. René Lacoste var manden bag designet af de poloshirts, der ligner dem, vi kender i dag. Han var også den første der spillede en tenniskamp i sådan en.

Han mente som tennisspiller, at skjorten i det stive materiale begrænsede hans spil. Det var derfor han tog skridtet og lavede sit ejet.

Flere af detaljerne fra det gamle tennistøj gik dog igen. Det gælder f.eks. den skjortelignende krave. Den fik lov at bestå, da den havde et praktisk formål. Tennis spilles, og er altid blevet spillet udendørs, og ofte på varme sommerdage. Så funktionen bag kraven er, at den kan foldes op, for at skærme mod solen, og forhindre solforbrænding i nakken.

Det er funktion der bruges i dag, både i forbindelse med tennis. Men det er også et fænomen, der ses blot for udseendets skyld. Der er flere, der bruger netop dette trick, til at frembringe et lidt flabet drenget look.

Knapperne på brystet – Poloens signatur!

Knapperne på brystet er også en af de detaljer, der blev taget med i designet. I tennishenseende har det naturligvis haft til formål at ventilere. Knappelinjen på brystet kunne altså knappes op, når man fik det for varmt. Det er også en af de detaljer der stadigvæk befinder sig på de poloshirts vi ser i dag. Udenfor tennisbanen er det, ligeledes som kraven noget, vi bruger af ren forfængelighed. Det at knapperne er henholdsvis lukkede eller nogle af dem åbne, er det der kan give en lille ekstra detalje til vores outfit. Og så er det hensigtsmæssigt at knappe lidt op, hvis man bærer en halskæde, så den ikke bliver for skjult af kraven.

Derudover havde lacoste’s den første tennispoloshirt også det, der i dag kaldes en ´tennis hale´. Det blev det kaldt, når poloshirtens bagside, var længere end forsiden. Det er også et fænomen vi ofte ser på poloshirts i dag. Oprindeligt var det med formålet, at skjorten skulle forblive i tennisspillerens bukser eller shorts. Men i dag ser vi det ofte, på trods af at poloshirten hænger udenover bukserne. Det er for nogle poloshirts, blot blevet et af de karaktertræk, der gør sig gældende for en poloshirt.

Alt i alt er poloshirts noget, der har eksisteret de sidste 100 år, og det er helt sikkert ikke slut endnu. Det startede som en del af et sportsligt koncept, og har siden udviklet sig til at være alle mands eje, uanset om man er sportsinteresseret eller ej. Poloshirtsne er en af de mest tidløse items, der nogensinde har eksisteret. De har været set i modebilledet siden René Lacoste i 1920-30’erne åbnede vores øjne for den fine, praktiske og komfortable T-shirt variant. Den har ændret sig en smule gennem årene, men mange af de klassiske elementer fra den originale model, går igen. Vi bærer den i dag, og har gjort det siden dengang, med stor fornøjelse.

Leave a Reply