Seler til mænd

Hvis du går efter et både personligt og klassisk look, så er et par seler til mænd ikke til at komme uden om. Det er en sikker vinder, der er på mode år efter år. Samtidig er der rig mulighed for at udvælge og kombinere forskellige seler til mænd, så du kan bruge denne accessory til at udtrykke din personlige og unikke stil.

Seler til mænd er simpelthen et must-have i garderoben, hvis man er en ægte gentleman eller bare går op i den hotteste og nyeste mode. Selerne har nemlig en ganske lang historie, men er først i vores tid blevet introduceret og accepteret som en fast del af mændenes formelle garderobe.

Hvis du står og mangler det perfekte outfit til den næste fest, er vores store udvalg af seler til mænd absolut værd at se nærmere på. Men hvilke par skal man gå efter, hvornår er det en god idé at have seler på, og hvad skal de kombineres med? Vi har samlet denne guide med alt, hvad du skal og bør vide om seler til mænd.

Selernes historie

Det er først i den senere tid, er seler til mænd er blevet synlige på modellerne i magasinerne og på catwalken. Men i modsætning til hvad man måske skulle tro, er seler langt fra nogen ny spiller på modescenen. Det er bare først i nyere tid, at de virkelig er kommet frem i rampelyset.

Seler til mænd er nemlig ikke kun super cool, men har også en praktisk funktion. De er nemlig med til at holde bukserne på plads, når man bevæger sig. Selerne hæftes på bukserne både foran og bagpå, så man er fri for at gå og hive dem op. Da selerne primært havde dette praktiske formål, skulle de helst ikke være synlige og blev derfor betragtet som en slags undertøj. At selerne ikke ses på gamle billeder skyldes altså, at de var gemt væk under skjorter og jakker.

Da bæltet kom frem i begyndelsen af det 20. Århundrede, var det ikke længere nødvendigt med seler. Derfor var det i en lang periode hverken særlig populært eller brugt at gå med seler. Men det er der ændret på nu.

En cool og alsidig accessory

I dag kan du nemlig sagtens bruge seler til mænd, hvis du vil være med på den nyeste mode. Til forskel fra før i tiden skal de helst være synlige nu og bruges altså uden på skjorten eller trøjen. I modsætning til tidligere tider er det heller ikke kun ældre herrer, men også unge fyr, som gør brug af seler.

Seler til mænd er en cool og alsidig accessory, som kan bruges til både formelle og afslappede begivenheder. De er især velegnede til sommerfester, da det giver mulighed for at lade jakken blive derhjemme. Du kan med fordel matche dine seler med et slips eller en butterfly for et ultralækkert og moderne look.

Med andre ord er seler til mænd en genvej til et cool og personligt look, der samtidig er klassisk og tidløst. Det er nemlig oplagt at være kreativ og unik i sit valg af seler, da der er mange forskellige at vælge imellem.

Der er ingen uskrevne regler omkring brugen af seler, dog med undtagelse af, at du aldrig må bruge selerne sammen med et bælte. Det er ikke uden grund at udtrykket ”at gå med både livrem og seler”bruges om dem, som er overforsigtige.

Hvornår bruges seler?

Seler til mænd er som sagt en utrolig alsidig accessory. Derfor kan de bruges i rigtig mange situationer, når du vil gå med noget andet end det klassiske jakkesæt. Afhængigt af hvilke seler, du vælger, og hvordan de sættes sammen med anden beklædning, kan du både opnå et meget formelt eller mere afslappet look.

Har du smoking på, er seler et must. Når du smider jakken, er de med til at bevare det utroligt stilede og klassiske look. Følger man alle modens regler, bør man altid gå med en hvid skjorte, hvid butterfly og sorte seler, når man har smoking på. Men hvis du er modig, kan du selvfølgelig også vælge at bryde reglerne med et helt andet valg, fx ved at vælge stribede eller mønstrede seler frem for ensfarvede.

Seler til mænd er generelt et godt valg, når der er festlige begivenheder eller anledninger. Fx er de oplagte sammen med et slips eller en butterfly til bryllupper, firmafester eller lignende. Hvis du vil skille dig ud og skabe et unikt outfit, kan du med fordel vælge et par seler i en flot og spændende farve.

Går du efter et mere afslappet look, kan seler også sagtens bruges. De kan nemlig kombineres med en jakke og en cardigan eller bæres med en polo eller t-shirt under. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan bruge dine seler. Derfor er seler til mænd også et populært valg blandt dem, der er trætte af de formelle regler og traditioner, som bestemmer brugen af mange andre slags tilbehør til mænd.

seler til mænd

Selernes form

Seler kan se ud på mange måder. Generelt taler man om tre forskellige former, nemlig H, X og Y-formen. Formen er bestemmende for, hvordan selerne ser ud, men også hvordan de føles at have på.

Y-formen er en af de mest populære og lidt af en klassiker. Det er to bånd foran, der mødes bagpå og bliver til én – og som derfor ligner et Y. Forskellen fra de to andre er, at båndene samles til en og derfor kun skal hæftes ét sted bag på buksen frem for to.

Der findes også både smalle og brede seler. De smalle seler er mindre praktiske og giver mere ”stabilitet”, hvis man tænker på selerne i deres funktionelle form. Til gengæld er det de smalle seler, der er mest trendy og giver det mest moderne look. Hvis du går efter de smalle seler, må de ikke være brede end 3,5 cm. De smalle seler egner sig især godt til mænd, der har en slank positur.

Trends i 2019

Så hvad er på mode inden for seler til mænd? Ligesom inden for mange andre slags tilbehør og beklædning er der også trends og tendenser, der kommer og går inden for brugen af seler. Så hvad skal du egentlig gå efter her i 2019 for virkelig at være med på moden?

Det sikre valg er de klassiske sorte seler. Det er en sikker vinder, der aldrig rigtig går af mode. Det er også de absolut bedst sælgende seler, fordi de kan bruges til stort set alle outfits og lejligheder. Det er dog især til de meget fine og formelle begivenheder, at de sorte seler gør sig godt. Hvis man gerne vil holde sig look roligt og afdæmpet, fx for ikke at overstråle gommen til et bryllup, er de sorte seler også et godt valg.

En af de helt store trends her i 2019 er dog farver med knald på. Du skal derfor ikke være bange for at bruge et par seler, der lyser op i en bestemt farve. Det er især gul og dybblå, der kendetegner forårets og sommerens mode. Derfor kan du roligt se nærmere på vores smukke blå seler, hvis farve komplimenterer den typiske skandinaviske mand godt.

Derudover er mønstre også utroligt in og populære. Det gælder alt fra polkaprikker til tern og striber. Du kan derfor roligt gå efter et par mønstrede seler, hvis du gerne vil vise både personlighed og stil med dit outfit. Du skal heller ikke være bange for at matche flere mønstre og pangfarver, fx i form af en farvet butterfly eller et par spændende strømper. At tage chancer og være modig med sit outfit er nemlig utroligt in her i 2019.

Mere for pengene

Vi har et stort udvalg af seler til mænd. Hvis du står og mangler de perfekte seler til den næste fest, er du derfor kommet til det rigtige sted. Nu ved du, hvornår og hvordan du skal bære dine seler. Så kan du roligt gå i gang med at shoppe og være kreativ med dine outfits.

Uanset om du vælger med at tage det sikre valg med de sorte seler til mænd, eller du forelsker dig i et mere farverigt alternativ, er du sikker på at få meget for pengene her hos os. Alle vores produkter er nemlig nøje udvalgt med henblik på kvalitet. Det sikrer et holdbart og flot produkt, der samtidig er utroligt behageligt at have på.

Hvis du vil have mere for pengene, når du køber seler til mænd, er du altså kommet til det helt rigtige sted.

Leave a Reply