Vælg den rigtige skjorte

Hvad enten det er til dig selv eller til en anden, kan det være meget kompliceret, at vælge skjorter til mænd. En skjorte er nemlig et meget vigtigt element  når man skal gøre det første indtryk – fx til en jobsamtale, præsentation eller andet. At bruge tid på at finde den rigtige skjorte, inspicere kvaliteten af den, og sørge for at det passer kan gøre hele forskellen.

1. Vælg din skjortes farve.

Forskellig farver passer til mange forskellige lejligheder, men nogle passer bedre til noget end andre. Det kan være hvilken farve skjorte du skal benytte til jobsamtalen eller til firmafesten. Det er en god idé at benytte flere forskellige farver til forskellige sammenkomster:

 • Til jobsamtalen vil det være, at foretrække de konservative farver. Hvid er blandt den mest fortrukne farve, at have sin skjorte i indenfor forretnings verdenen. Hvide, lyseblå og blå farver er alle sikre farver, som du frit kan vælge mellem. Det første indtryk er altid der hvor man vil fremstå professionel og seriøs uden at lave et ’splash’. – Se vores forretningsskjorter her:
 • Hvis du gerne vil fremstå livlig, interessant og festlig på en bar eller til en fest vil det være, at foretrække de mere specielle designs og farver. Vælg altid gerne lyse farvenuancer eller anderledes farvesammensætninger. Det kunne fx være en polka-prikket skjorte, der er en del af vores signature skjorter. Anderledes farver kunne være grøn, orange, pink og turkis som er meget populære farver, og farver som klær de fleste med et par sorte bukser.
 • De fleste arbejder i forretnings casual situationer. Det kræver ofte, at folk skal klæde sig pænt på uden, at være alt for formelle i deres beklædning. I disse situationer vil et rask valg af skjorte ikke blive for meget, hvis det nedtones af et par standart sorte bukser.

2. Vælg om din skjorte skal have mønstre eller være ensfarvet.

Ensfarvede skjorter er meget alsidige, da de altid er det nemmeste, at matche tøj sammen med i garderoben. Men du bør også overveje, at have skjorter med mønstre i din garderobe som fx stribede skjorter, prikkede skjorter eller skjorter med polka prikker. Disse skjorter kan være mere passende til nogle begivenheder.

 • Ensfarvede skjorter er alsidige, og du kan bære dem med stort set alle slips (ensfarvede eller mønstret). Hvis du har en høj position, eller går ud på date er solide farver som hvid, sort eller lyseblå er mest hensigtsmæssige.
 • Mønstrede skjorter er lidt mere vanskeligt at matche med slips. Disse skjorter er mere passende for kontorjob, fest, eller som fritidsskjorte.
 • Mens ensfarvede skjorter er bedre til casual foretagender, der er nogle undtagelser fra reglen. Skjorter med subtile striber eller tynde striber, kan bæres til finere omstændigheder som kontorarbejde, begravelse / bryllup.
 • Hvis du har planer om at bære en mønstret slips og en ensfarvet skjorte. Når slips og skjorte begge er mønstrede, kan outfittet blive prangende og distraherende.

3. Vælg din skjortes stil.

Der er typisk 3 forskellige typer af skjorter – Slimfit, modernfit og traditionel. Hver af disse typer er tilegnet forskellige personer med forskellige krops former, størrelser og præferencer.

 • Put skjorten i bukserne med den ene hånd, og mærk hvor meget stof som der er tilbage – Hvis der overhovedet er noget.
 • Slim fit skjorter er væsentlig mindre end en casual skjorte – typisk 4 cm mindre i alle omkredse. Slimfit skjorten skal sidde stramt omkring brystet og siderne. Der må ikke være meget stof til overs omkring din krop ved en slimfit skjorte. Denne tøjstil passer godt til slanke personer eller folk der gerne vil se moderne ud.
 • Modern fit skjorter er typisk 2 cm større i alle omkredse end slim fit skjorter, om tilmed 2 cm minde i alle omkredse end traditionelle skjorter. Modern fit skjorter passer til alle personer, og især til personer der ikke føler sig tilpasse i slim fit skjorter. Med en modern fit skjorte får du stadig en skjorte hvor du fremstår moderne i, men også en hvor der er lidt mere stof omkring.
 • Traditionel fit er den typiske ældre velkendte skjorte stil. Med traditionel fit sidder skjorterne ofte meget løse, og ikke tight som er meget populær anno 2016.
Den-rigtige-skjorte

4. Vælg din skjortes materiale.

Bomuld eller linned er de mest almindelige typer af stoffer, der anvendes til skjorter. Hver bruges til forskellige formål, og føles meget forskellige.,

 • Linned er en meget stærk fiber der kan absorbere væske, og tillade luft at bevæge sig let. Linned er mere stiv end bomuld, og bliver blødere ved håndtering af stoffet. linned skjorter holder på varmen, og er derfor mere passende for efteråret og vintermånederne. Disse skjorter bruges til mere uformelle sammenkomster såsom en fest, eller socialt sammenværd.
 • Bomuld er en stærk fiber og kan også absorbere væske. Bomuld er meget blødt. Disse kan bruges på alle årstider, og er mere passende til formelle formål, såsom et forretningsmøde.
 • Du kan typisk se hvilket materiale tøjet er lavet i på lableen inden i.

Husk den lækreste tøj-accesories og skjortens bedste ven!

Når du har fundet frem til det helt rigtige valg af skjorte, må du ikke glemme markedets dejligste tilbehør hertil. Nemlig en skjorteholder der til enhver begivenhed og enhver situation kan holde styr på din skjorte, så den forbliver nede i bukserne. Ønsker du at gå velkældt samtidig med at du kan vandre frit omkring til festen, på kontoret, eller bare når du gerne vil bære en lækker skjorte? Så vil skjorteholderen uden tvivl blive din bedste tøj-accessories øjeblikkeligt.

Har du samlet viden og inspiration, så se vores kollektioner af skjorter her.

Leave a Reply