Valg af slipsenål

slipsenål

Valg af slipsenål

En slipsenål er et både funktionelt og smukt stykke tilbehør. Det er med til at fuldende ethvert outfit, samtidig med at det har den smarte funktion, at dit slips bliver holdt på plads – hele aftenen. Slipsenåle er på vej tilbage på mode, og derfor kan du roligt se nærmere på de mange gode bud i vores store udvalg. Der findes nemlig både slipsenåle i sølv og guld samt et væld af forskellige elegante og diskrete designs.

Men hvorfor er det så vigtigt med en slipsenål, og hvordan skal den bruges? Vi har samlet den helt store guide til valg og brug af slipsenål, så du er 100 % sikker på altid at stå knivskarpt, når det er tid til at hive i det fineste puds.

Slipsenålens historie

Slipsenålen er langt fra nogen ny opfindelse.

Faktisk skal nålens oprindelse dateres helt tilbage til midten af det 19-århundrede. Dengang lavede man primært slips i fine stoffer som silke og blonder. Slipsene blev nemt blæst ud af retning, og derfor var det vigtigt, at man kunne fæstne dem til skjorten. Først kom slipsestiften, som fint løste det problem.

Men i 1926, da man begyndte at lave slips med et diagonalt snit for at minimere krøller og undgå, at stoffet løftede sig i toppen, kom slipsenålen til verden. Det gav samtidig mulighed for, at man som mand kunne holde sit slips på plads, uden at man skulle prikke hul i det.

Efter 2. Verdenskrig kom det i høj grad på mode at bære en slipsenål. Det var ikke kun for funktionalitetens skyld, men også fordi det var en god måde at bekende kulør. I denne tid var der stort fokus på virksomhedsbranding, og derfor gik mange med slipsenåle med et særligt logo eller emblem på.

Igennem 70’erne, hvor ”flower power”-bevægelsen vandt frem, gik det stive og fine puds for mænd af mode. Det samme gjaldt for slipsenålen. Men i forbindelse med, at det elegante og stilede look er på vej tilbage igen, er slipsenålen det heldigvis også.

Hvis du vil være både stilet og smart klædt på til den næste festlige lejlighed, så er en slipsenål altså et must.

Hvorfor bære en slipsenål?

Der er rigtig mange gode grunde til at tilføje en slipsenål til dit outfit, næste gang der står en fest i kalenderen. Først og fremmest er en slips utrolig funktionel. Den sikrer, at dit slips sidder, som det skal, hele aftenen. Ved at holde slipset fast til skjorten undgår du, at slipset falder ned i suppen eller saucen under den fine middag. Med en slipsenål sidder dit slips altid lige og pænt, også selvom du har været ude at danse.

Derudover ser det bare godt ud, når man har en flot slipsenål på. Det fuldender outfittet og hæver det til et helt nyt niveau. På mange måder kan man godt sige, at den rigtige slipsenål er prikken over i’et. Det er også en unik mulighed for at udtrykke din personlige stil og lege lidt med mulighederne, hvilket er tiltrængt forandring inden for mandemoden.

En slipsenål kan desuden bruges til at bekende kulør. Den kan fås med små logoer eller emblemer eller med en særlig indgravering. På den måde kan din slipsenål være helt personlig og være med til at gøre din stil unik.

Er du desuden træt af, at dit slips er fladt i toppen, kan du skubbe dit slips lidt op, inden du sætter slipsenålen fast. Det er med til at give slipset et løst, moderigtigt look. Det kan også give en mere behagelig følelse, da man ikke bliver ”kvalt”af slipset på samme måde som normalt.

Typer af slipsetilbehør

Inden for slipsenåle findes der forskellige typer og modeller. Her vil vi kun komme ind på to af de mest populære, nemlig krokodillenålen og slipseklemmen.

En slipseklemme er den flade slipsenål, som består af aflangt, bukket metal. Klemmen glider ind over skjortens knappekant og slipset og sikrer, at det sidder som det skal. Slipseklemmen er perfekt til mænd, der gerne vil have, at slipset skal sidde tæt til kroppen samt dem, der foretrækker slips i tynde materialer.

En krokodillenål er lidt mere teknisk bygget, idet den har en fjedermekanisme, der tjener til at holde slipset på plads. Hvis du er glad for at bære fyldigere slips i filt eller strik, er en krokodillenål den perfekte løsning. Den kan også godt anvendes på finere stoffer, men det kan godt beskadige eller rynke slipset, hvis nålen sidder for stramt.

Placering af slipsenål

Uanset hvilken type slipsenål man vælger, er placeringen afgørende. Hvis slipsenålen sættes forkert, kan den nemlig miste både sin funktion og sin elegance. Sætter man nålen for højt, ser det dumt ud, og nålen vil have svært ved at holde slipsets spids på plads. Hvis nålen derimod sidder for lavt, kan man risikere, at der slet ikke bliver lagt mærke til den. Derfor er det vigtigt, at man ved, hvor slipsenålen skal sidde.

Som tommelfingerregel kan man sige, at slipsenålen skal sidde i nogenlunde samme højde som lommekluden. Det svarer på en almindelig skjorte til at være mellem tredje og fjerde knap. Det giver en god effekt rent praktisk set, samtidig med at nålen sidder i en sådan højde, at der bliver lagt mærke til den.

Slipsenålen må ikke være længere end 70-80 % af slipsets bredde, da det ser kikset ud. Du kan sagtens vælge en kortere slipsenål, men ikke længere. Du kan derfor sagtens bruge din slipsenål med et smalt slips, så længe nålen er tilsvarende kort.

Husk også, at din slipsenål altid skal hænge horisontalt. Lige linjer er pæne og nydelige og bidrager til det overordnede indtryk af elegancen i dit outfit.

Slipsenål i guld eller sølv

Guld eller sølv er oplagte farver og materialer, når det kommer til slipsenåle. En slipsenål kan sagtens have en anden farve også, fx blå eller rød, men metalfarverne er de helt klassiske og mest stilede af slagsen. Her på siden finder du et stort udvalg af slipsenåle i både guld og sølv, så du kan finde din personlige favorit.

Guld slipsenålegiver som udgangspunkt et eksklusivt udtryk og passer godt med bestemte farver, fx mørkerød eller dybgrøn. I modsætning vil guld sjældent gå godt sammen med et orange eller gult slips, eller et slips med et mangefarvet mønster.

Sølv er en sikker vinder, næsten uanset slipsets farve og mønster, da sølv falder uden for farvehjulet. Hvis du er nybegynder til slipsenåle, er en sølv slipsenål et rigtigt godt sted at starte. Den passer nemlig til alt og er både diskret og elegant.

Som hovedregel er det smart at vælge den farve, der matcher det andet metal i dit outfit. Har du fx en ring, et ur eller manchetknapper i guld, vil det være dumt at vælge en slipsenål i sølv – og omvendt.

slipsenål

Find din slipsenål hos os

Vi har et stort udvalg af slipsenålei både sølv og guld. Hvad enten du er til det helt klassiske og diskrete design, eller du går efter spændende detaljer, har vi uden tvivl det rigtige valg for dig.

Alle vores slipsenåle er dansk design, hvilket betyder, at de passer til den skandinaviske mand og følger de seneste modetrends. Foruden de helt klassiske slipsenåle har vi også nåle med en glimtende sten.Det er en fin detalje, der gør, at man lægger mærke til slipsenålen, og at dit outfit syner både luksuriøst og eksklusivt.

Vores slipsenåle er fremstillet i stål, da det er et praktisk og billigt materiale. Selvom vores slipsenåle er veldesignede og fremstillet i allerhøjeste kvalitet, fås de altså til en pris, hvor alle kan være med. Alle slipsenåle er desuden testet og godkendt, hvorfor de roligt kan bruges af nikkelallergikere.

Ekstra tips til slipsenåle

Hvis du vil være 100 % dus med dine slipsenåle, er der andre ting, der også er gode at vide. Eksempelvis bør du udelukkende rense dine slipsenåle ved at polere dem med blødt stof. Du må aldrig bruge vand til at rense eller vaske dine slipsenåle.

Slipsenålene bør desuden opbevares i en separat taske eller æske til formålet. Det beskytter dem mod ridser eller luft, som kan medføre, at det eksklusive udtryk går af.

En slipsenål er et fint stykke tilbehør, der egner sig til de festlige og formelle begivenheder. Fx er de et godt valg til bryllupper, jubilæer eller andre store fester. Til gengæld kan en slipsenål være upassende som tilbehør til fx en begravelse eller en jobsamtale.

Hvis du har en vest på, bør du ikke også bruge en slipsenål. Det er lidt ligesom at gå med både livrem og seler, da vesten holder slipset på plads.

Den perfekte gave

En slipsenål er en perfekt lille ting at give i gave – både til dig selv og andre. Den kan tjene som et fint minde om en særlig dag, og modtageren vil med garanti tænke på dig, hver gang nålen bliver taget frem og brugt. Særligt til konfirmationer er en slipsenål en oplagt gave, da den symboliserer og markerer overgangen fra dreng til mand.